Održan seminar na Slobomir P Univerzitetu ”Bolesti pčela i priprema za izimljavanje pčela”

20180203_113204

Održan seminar na Slobomir P Univerzitetu ”Bolesti pčela i priprema za izimljavanje pčela”

Autor: Slobomir P Univerzitet

February 3, 2018

U organizaciji Klastera organske poljoprivrede ‘’SemberijaOrganic’’, danas je u prostorijama Slobomir P Univerziteta u Slobomiru održan seminar na temu ”Bolesti pčela i priprema za izimljavanje pčela”.

Prisutnima su se obratili organizator seminara Prof. dr  Budimir Stakić, te osnivač Slobomir P Univerziteta i vlasnik Slobomir kompanije, gospodin Slobodan Pavlović, koji im je poželio dobrodošlicu i podršku u razvijanju biznis ideja, navodeći da je njegova Kompanija uvijek bila spremna da podrži sve vrijedne ljude sa utemeljenim i kreativnim idejama a sve u cilju napretka cjelokupnog našeg društva.

Prof. dr. Budimir Stakić istakao je da je svrha ovakvih okupljanja – dodatna edukacija iz određene oblasti, te da Semberija treba da iskoristi svoje potencijale kada je riječ o proizvodnji organske hrane, gdje bi se sa ovog područja naročito mogao brendirati: majevički med, semberski slatki i kiseli kupus, te majevička šljiva i rakija.

Predavači profesori Veterinarskog fakulteta iz Beograda koji su svojim stručnim predavanjima dali doprinos edukaciji pčelara na temu ‘’Bolesti pčela i priprema za izimljavanje pčela’’, bili su dr Zoran Stanimirović i njegov asistent, te predstavnik Centra za ispitivanje namirnica iz Beograda dr Dejan Bosančić.

Seminaru su prisustvovali brojni gosti, te preko 50 pčelara sa područja semberske i majevičke regije. Svojim prisustvom i aktivnim učešćem podršku seminaru u svrhe dodatne edukacije za pčelare, dali su predsjednik Regionalne privredne komore dr Anto Gajić, predstavnik Ministarstva poljoprivrede u Vladi RS dr Dragan Zarić, zatim direktor Zavoda za zapošljavanje Bijeljina Siniša Kajmaković.

Predstavnici marketing službe Slobomir P Univerziteta, ovom prigodom održali su i prezentaciju o Slobomir P Univerzitetu istakavši prednosti studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

 

 

Kategorija: ,