POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SPU I SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA RS

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SPU I SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA RS

 DSC03249Vršilac dužnosti rektora Slobomir P Univerziteta, doc. dr Vaso Arsenović, i predstavnik Saveza opština i gradova Republike Srpske, gospodin Predrag Pajić, su 7. septembra 2012. godine, u prostorijama Rektorata Slobomir P Univerziteta, potpisali Ugovor o saradnji Univerziteta i Saveza opština.

Ideja je bila da se potpisivanjem sporazuma stvori  povoljan ambijent za profesionalno usavršavanje zaposlenog osoblja i studenata SPU, obezbjeđivanje studentske prakse, unapređenje znanja i iskustva zaposlenih u partnerskoj instituciji, te razvoj šire društvene zajednice i učestvovanje u zajedničkim projektima.

„Mogu da izrazim zadovoljstvo što smo danas potpisali ovaj Sporazum i što je naš partner upravo Slobomir P Univerzitet. Definisana saradnja će se realizovati kroz razmjenu naučnih i drugih saznanja i iskustava, sa posebnim akcentom na pitanja lokalne samouprave, organizacije državne uprave i ostalih srodnih oblasti, te razmjenu naučnih radnika, organizaciju zajedničkih skupova, konferencija, naučnih debata, okruglih stolova i sličnih oblika aktivnosti. Posebno bih naglasio da je planirano angažovanje studenata ovog Univerziteta koji će u okviru Saveza obavljati stručnu praksu i na taj način će dobiti jedno neformalno obrazovanje.“, istakao je gospodin Pajić.

„Smatram da ćemo na ovaj način doprinjeti razvoju lokalne zajednice i društva u cjelini. Sam ugovor je jedno sveobuhvatno djelovanje iz oblasti razmjene iskustava, organizacije i uključivanje u realizaciju naučno-istraživačkih projekata od interesa za Opštinu, Republiku i šire, a planirana je i razmjena studenata. Mislim da je ovo jedan značajan korak, kako za obje institucije, tako i za društvo u cjelini.“, naglašava profesor Arsenović.

Savez opština i gradova RS je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, statutarno razvija viziju lobiranja, zastupanja i razvoja lokalne samouprave u RS i zastupnik je interesa lokalne uprave pred domaćim vlastima i međunarodnim organizacijama i asocijacima. U svom radu Savez ima podršku svih jedinica lokalne uprave, centralnih vlasti RS i međunarodnih organizacija.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.