Završeno IV Međunarodno muzičko takmičenje SIMC 2015

final takmicenej

Završeno IV Međunarodno muzičko takmičenje SIMC 2015

Autor: Slobomir P Univerzitet

May 18, 2015

Slobomir međunarodno muzičko takmičenje SIMC 2015 je održano u periodu od 13. do 17. maja 2015. godine. Ideja o utemeljenju i organizovanju jednog ovakvog takmičenja je potekla od profesora i studenata Akademije umetnosti Slobomir P Univerziteta koji su željeli da na taj način Slobomir i Bijeljinu učine centrima kulturnih dešavanja u regionu.

 Od samog početka  ideja je naišla na podršku, ne samo muzičkih stručnjaka, već i šire kulturne javnosti. Ove godine na takmičenje se prijavilo 300 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Makedonije i drugih zemalja okruženja. Takmičenje se odvijalo u disciplinama klavir solo (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII kategorija) i klavir duo (kategorije:A,B,C,D,E), a žiri koji je ocjenjivao takmičare je bio sastavljen od najuglednijih pijanista i pedagoga iz regiona, i to:

Klavir solo – I, II, III kategorija

Klavirska dua – A, B kategorija

  1. Olga Borzenko, Srbija
  2. Nedžmija Omerćehajić, Bosna i Hercegovina
  3. Marija Maksimova, Madekdonija
  4. Neven Šobajić, Srbija
  5. Predrag Šantek, Hrvatska

Klavir solo – IV, V, VI, VII, VIII kategorija

Klavirska dua – C, D, E, F kategorija

  1. Jokut Mihailović,  Srbija
  2. Aleksandra Romanić,  Njemačka
  3. Đorđe Stanetti,  Hravatska
  4. Branko Penčić, Srbija
  5. Aleksandra Radosavljević, Republika Srpska -BiH

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja su: Ana Kovačević (VIII kategorija) iz Beograda i Vasilije Pucar (II kategorija) iz Gradiške, oni su ujedno bili i laureati takmičenja.

Hvala članovima žirija, profesorima i roditeljima učesnika, sponzorima i studentima Akademije umjetnosti na učešću u ovogodišnjem takmičenju.

 

Desavanja

There is no upcomming event to display.

Poslednje vijesti