Završena Takmičenja srednjoškolaca na Slobomir P Univerzitetu

Takmičenje srednjoškolaca 2014 - Slobomir P Univerzitet - vizuelna umjetnost11

Završena Takmičenja srednjoškolaca na Slobomir P Univerzitetu

Autor: Slobomir P Univerzitet

April 1, 2014

Takmičenje srednjoškolaca 2014, koje se organizuje petu godinu za redom na Slobomir P Univerzitetu, ove godine je u dva kampusa (u Slobomiru i Doboju) okupilo oko 230 ekipa, odnosno oko 700 učenika završnih razreda srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije. Takmičari su u periodu od 17. do 28. marta odmjerili svoje snage iz pet oblasti: ekonomije, informatike, društvenih nauka, engleskog jezika i umjetnosti.

Svrha ovog takmičenja je bila da se podstakne takmičarski duh i druženje učenika. Pored toga, Slobomir P Univerzitet je zajedno sa sponzorima takmičenja, Pavlović International Bankom, Cambridge Centrom i Školom stranih jezika Cerovac obezbjedio za najbolje učesnike primamljive nagrade u vidu novčanih nagrada, stipendija i vrijedih knjiga.

U Doboju, Univerzitet je ugostio 164 ekipe, sa 492 učenika i velikim brojem profesora i navijača koji su bodrili takmičare. Svi oni su došli iz sledećih gradova: Gračanica, Tešanj, Maglaj, Doboj, Derventa, Prnjavor, Šamac, Vukosavlje, Modriča, Velika Brijesnica, Bužim, Kalesija, Žabljak-Usora.

U Slobomiru, svoje znanje je pokazalo oko 65 ekipa sa 195 učenika iz Bijeljine, Zvornika, Teočaka, Šapca, Bogatića, Sremske Mitrovice, Šekovića i Tuzle.

 Takmičenje je proteklo u prijatnoj atmosferi, a najbolji među najboljima u Slobomiru su bili: iz oblasti društvenih nauka prvo mjesto je osvojila Ekonomska škola „9. maj“ iz Sremske Mitrovice, drugo mjesto  Gimnazija „Filip Višnjić” Bijeljina i treće mjesto  Behram – begova medresa Tuzla, iz ekonomije prvo i drugo mjesto osvojile su ekipe iz Ekonomske škole iz Bijeljine, a treće mjesto je osvojila Mačvanska srednja škola iz Bogatića. Trećeg takmičarskog dana, iz oblasti informatike, prva tri mjesta su uzeli učenici Tehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine. Takmičenje iz engleskog jezika, koje je okupilo najveći broj učesnika, dovelo je do sledećih rezultata: prvo i drugo mjesto je osvojila Šabačka gimnazija iz  Šapca, a treće mjesto Gimnazija “Filip Višnjić iz Bijeljine.

Najuspješnije škole u Doboju su bile: iz ekonomije prvo mjesto je osvojila ekipa Centra srednjih škola “Ivo Andrić” iz Prnjavora, drugo mjesto ekipa MSŠ Doboj Istok iz Velike Brijesnice i treće mjesto Srednja Tehnička škola iz Zavidovića. Iz informatike prvo i drugo mjesto su uzele ekipe Gimnazije “Edhem Mulabić” iz Maglaja, a treće mjesto je pripalo ekipi iz Stručne i tehničke škole iz Dervente. Na takmičenju iz engleskog jezika prvo mjesto je osvojila ekipa iz Gimnazije “Dr Mustafa Kamarić” iz Gračanice, drugo mjesto je pripalo MSŠ „Stjepan Radić“ iz Žabljaka-Usore, a treće mjesto ekipi iz škole MSŠ Doboj Istok iz Velike Brijesnice. Rezultati takmičenja iz društvenih nauka su bili sljedeći: prvo i drugo mjesto su osvojile ekipe iz Gimnazije iz Prnjavora, a treće mjesto je pripalo MSŠ Gračanica. Poslednjeg takmičarskog dana u Doboju, iz umjetnosti prvo mjesto je osvojila ekipa MSŠ Doboj Istok iz Velike Brijesnice, drugo mjesto je pripalo ekipi iz Medicinske škole iz Doboja, a treće mjesto ekipi iz Mješovite srednje škole iz Gračanice.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.