Uspješno organizovana još dva seminara za nastavnike muzičkih škola

Slobomir P Univerzitet - predavanja - profesori muzičkih škola

Uspješno organizovana još dva seminara za nastavnike muzičkih škola

Autor: Slobomir P Univerzitet

March 11, 2014

Na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta, u okviru TEMPUS projekta InMusWB, su 10. i 11. marta 2014. godine održana predavanja „Harmonska pratnja i razvoj harmonskog sluha“ i „Harmonija na klaviru“ u okviru devet besplatnih seminara za nastavnike muzike.

Predavači prof. dr Ivana Drobni i mr Tatjana Drobni su održali predavanje „Harmonska pratnja i razvoj harmonskog sluha“ koje je imalo za cilj osposobljavanje pedagoga za osmišljavanje i uspješnu realizaciju klavirske pratnje u nastavi solfeđa, one su govorile o tumačenju vidova klavirske pratnje počev od postavljanja harmonskih osnova na početku muzičkog obrazovanja, do kraja srednje škole, predstavljeni su elementarni principi čitanja s lista, date su  smjernice koje će voditi razvoju vještine čitanja i istovremenog pjevanja i sviranja notnog teksta, razvijanje vještine improvizovanja klavirske pratnje uz očuvanje harmonske logike izvornog teksta.

Predavanje „Harmonija na klaviru“ koje je održao prof. mr Svetisalav Božića je imalo za cilj obuku profesora teorijskih predmeta u srednjim muzičkim školama za rad praktične primjene harmonije na klaviru.

Nakon ovih veoma uspješnih predavanja, sledi predavanje „Značaj početnih navika u procesu pijanističkog razvoja“, koje će održati  mr Aleksandra Radosavljević, 15. marta  2014. godine. Cilj seminara jeste poboljšanje kvaliteta  nastave klavira,  kako u osnovnoj muzičkoj, tako i u srednjoj školi, kao i razmjena pedagoškog iskustva  s obzirom na identifikovane potrebe i namjere u razvoju  osnovnog i srednjeg obrazovnog sistema. Cilj seminara je i omogućiti stručno napredovanje nastavnika i ukazati  na značaj početnih navika u procesu pijanističkog  razvoja.

Svi seminari su licencirani od strane Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske. Saglasnost za izvođenje pomenutih seminara možete pogledati OVDE. Detaljan raspored planiranih predavanja možete pogledati OVDE.

Desavanja

There is no upcomming event to display.

Poslednje vijesti