SARADNJA SLOBOMIR P UNIVERZITETA I MINISTARSTVA NAUKE I TEHNOLOGIJE

SARADNJA SLOBOMIR P UNIVERZITETA I MINISTARSTVA NAUKE I TEHNOLOGIJE

Saradnja - Ministarstvo nauke i tehnologije - Slobomir P UniverzitetMinistar nauke i tehnologije Republike Srpske prof. dr Jasmin Komić, je u srijedu 4. juna 2012. godine bio u radnoj posjeti Slobomir P Univerzitetu. On se, zajedno sa pomoćnikom ministra za nauku Vinkom Bogdanom, sastao sa vršiocem dužnosti rektora Slobomir P Univerziteta, doc. dr Vasom Arsenovićem, i dekanima fakulteta ovog Univerziteta. Oni su razgovarali o dosadašnjoj, ali i o budućoj saradnji na području naučno-istraživačkog rada i tehnološkog razvoja, te su govorili o programima Ministarstva nauke i tehnologije koji se odnose na sufinansiranje projekata iz određenih oblasti i sufinansiranje naučno-stručnih publikacija.

Komić je rekao da Slobomir P Univerzitet može značajno doprinijeti komercijalizaciji znanja i naučno-istaživačkog rada, što je od velikog značaja za razvijanje ekonomije. “Dobili smo dosta dobrih ideja i nadam se da će neke od njih biti realizovane. Nije zgodno da se odmah kaže koje su  to ideje, ali mogu da kažem da će to biti uvezivanje poslovne zajednice, s jedne strane, i visokoškolskih institucija, s druge strane”, rekao je Komić.

On je istakao da će partnerskim odnosom sa visokoškolskim institucijama biti stvoreni uslovi da se promoviše rad i uspjeh tih institucija, te dodao da je ulaganje u nauku investicija koja će dovesti do značajnih promjena i uticaja na privredni i društveni život građana.

Predstavnici Slobomir P Univerziteta su izrazili zadovoljstvo činjenicom da je ovaj Univerzitet dio jednog ovako velikog projekta, te su naglasili da će Univerzitet, kao i do sada, nastojati da što više doprinese unapređivanju i promovisanju naučno-istraživačkog rada.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.