Uručene nagrade najboljim idejnim rješenjima za izgradnju Pavlović kule

kula4

Uručene nagrade najboljim idejnim rješenjima za izgradnju Pavlović kule

Autor: Slobomir P Univerzitet

April 9, 2015

Naučno istraživački institut NIPEKS je 21. decembra 2014. godine raspisao konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-oblikovnog rješenja objekta Pavlović kula u Slobomiru na Drini.

Konkurs je raspisan sa ciljem da se dođe do odgovarajućeg i kvalitetno oblikovnog i funkcionalnog, ali ekonomičnog rješenja za predmetni objekat.

Objekat je planiran u Slobomiru, u Bijeljini, u prostoru izgradnje novog grada na Drini. Kao prepoznatljivi simbol grada, izgradnja “Pavlović kule” predstavljaće najznačajniji objekat u gradu. “Pavlović kula” planirana je da se izgradi u centralnom dijelu grada, visine od 177m sa 40 spratova. Lociran je na desnoj strani magistralnog puta Bijeljina – Sremska Mitrovica. Južnim dijelom, u visini prvog sprata, povezan je na objekat zatvorenih bazena „Aqua city“ koji je u fazi izgradnje. Procjena investitora je da se ukupna korisna površina objekta kreće oko 20.000 m². Prostorije u objektu su namjenjene za kancelarijske prostore kompanije Slobomir, radio – televizije Slobomir, učionice i kabinete Univerziteta, ali i za izgradnju hotela, restorana, apartmana, sudnica.

Rezultati konkursa su objavljeni 11. marta 2015. godine, a nagrade za najbolja idejna rješenja su dodjeljene 8. aprila 2015. godine.

III nagradu je dobio tim pod nazivom Birou za projektovanje ARH PROJEKT”, a članovi tima su: (1. Dejan Pavlović ing. arh 2. Ana Vujović ing. arh 3. Dragana Pantelić ing. arh 4. Biljana Pavlović ing. arh 5. Desanka Pavlović dipl. ing. Arh).

II nagradu je dobio tim koga čine: Nikola Mitić ing. arhitekture i Marko Naumović, magistar inženjer arhitekture.

I nagrada, najbolje idejno rješenje za izgradnju Pavlović kule, je otišla u ruke tima Arhitektonskog fakulteta iz Beograda (1.Sofija Bojanović b. arch 2. Ana Kurkić b. arch 3. Miljana Miletić b. arch 4. Filip Rakonjac b. arch 5. Milica Ivanović b. arch 6. Đurađ Vasić b. arch ).

Nagrađena rješenja se mogu pogledati u Biblioteci „Mira Pavlović“ na Slobomir P Univerzitetu u Slobomiru.


Desavanja

There is no upcomming event to display.

Poslednje vijesti