Udruženi koncert studenata i profesora Akademije umjetnosti SPU i učenika Muzičke škole ‘’Stevan Stojanović Mokranjac’’ povodom ‘’Višnjićevih dana’’

Visnjicevi dani slika

Udruženi koncert studenata i profesora Akademije umjetnosti SPU i učenika Muzičke škole ‘’Stevan Stojanović Mokranjac’’ povodom ‘’Višnjićevih dana’’

Autor: Slobomir P Univerzitet

November 1, 2017

U okviru tradicionalne kulturne manifestacije ‘’Višnjićevi dani’’, posvećene velikanu usmene narodne riječi, srpskom Homeru – Filipu Višnjiću, u periodu od 3. do 8. novembra 2017. godine u Bijeljini biće organizovano mnogo sadržaja u čast dva i po vijeka od rođenja ovog velikana.

Tom prilikom, 6. novembra sa početkom u 18:00 časova u Eparhijskom kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljinibiće održan iudruženi koncert studenata i profesora Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta, kao i učenika Muzičke škole ‘’Stevan Stojanović Mokranjac’’, Bijeljina.

Pozivamo sve ljubitelje lijepog zvuka da nas posjete i poslušaju maestralne izvedbe profesora i studenata Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta.

Ulaz je slobodan.

 

Sadržaji ‘’Višnjićevih dana’’

Svečana akademija biće održana u petak, 3. novembra u 19:00 časova u Centru za kulturu ‘’Semberija’’. U okviru manifestacije planirani su naučni skupovi, Osmi susreti mladih pjesnika ‘’Na Filipovim stazama’’, promocija zbirke pjesama ‘’Putevima slave’’, autora Gorana Poletana, zatim promocija knjige ‘’Vukovi pjevači iz BiH’’, autora Ljubomira Zukovića i Jeline Đurković, te takmičenje besjednika i recitatora osnovnih i srednih škola i fakulteta. Zatvaranju ‘’Višnjićevih dana’’ prethodiće guslarsko veče u velikoj Sali Centra za kulturu ‘’Semberija’’.

Organizatori 24. ‘’Višnjićevih dana’’ su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ‘’Prosvjeta’’ iz Bijeljine u saradnji sa Gradskom upravom, institucijama kulture i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Kategorija: ,