FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA – STUDENTSKA TAKMIČENJA

FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA – STUDENTSKA TAKMIČENJA

Elektrijada 2009 - Slobomir P UniverzitetMeđunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznatiji kao “Elektrijada”, tradicionalno se održavaju skoro pola vijeka na prostorima bivše Jugoslavije i predstavljaju najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u jugoistočnoj Evropi.

Poslednjih godina Elektrijada broji preko 2000 učesnika sa 30 fakulteta iz čitave Evrope. Pored organizatora, studenata iz Srbije, koji su redovni učesnici, su organizatori  “Elektrijade” su i studenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Hrvatske, ali i iz Bugarske, Italije, Švajcarske, Grčke, Njemačke, Rumunije, Holandije i drugih evropskih zemalja.

Formalni dio ove manifestacije čine takmičenje u znanju i sportu, gdje se svi fakulteti bore za pojedinačne uspjehe, kao i za titulu generalnog pobjednika “Elektrijade”. Takođe, na takmičenju se organizuju prezentacije studentskih radova i projekata, diskusije o novim trendovima u obrazovanju, seminari o modernim naučnim dostignućima iz oblasti elektrotehnike, izložbe Muzeja Nikole Tesle, prezentacije kompanija i firmi iz struke i dr.

Elektrijada za ogromnu većinu studenata predstavlja izvor pozitivne energije, dobru zabavu i nezaboravne momente, a samim tim najljepše provedeno vrijeme u toku studiranja!

Elektrijada 2011

Od 20. do 25. maja 2011. godine na Kopaoniku su održani 51. Međunarodni susreti studenata elektrotehnike – „Elektrijada 2011“.   Studenti Slobomir P Univerziteta su učestvovali na ovom takmičenju i u veoma jakoj konkurenciji pokazali odlično znanje iz informatike.  Od velikog broja takmičara sa elektrotehničkih fakulteta iz regiona koji su se takmičili u ovoj kategoriji,  Igor Perić, student druge godine Fakulteta za informacione tehnologije, je osvojio fantastično drugo mjesto.

Elektrijada 2009

Studenti druge godine Fakulteta za informacione tehnologije, Slobomir P Univerziteta Miloš Ercegovčević, Srđan Radivojević, Boris Slijepčević i Goran Mišić učestvovali su na “Elektrijadi” od 2. do 7. maja 2009. godine u Budvi, takmičivši se u informatici .

 

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.