Studenti SPU igrali predstave u humanitarne svrhe

Intimno - Slobomir P Univerzitet4

Studenti SPU igrali predstave u humanitarne svrhe

Autor: Slobomir P Univerzitet

June 11, 2014

Nakon veoma uspješne premijere diplomske predstave ‘Intimno’, 14. maja 2014. godine u Centru za kulturu u Bijeljini, Katarina Ninkov, student, i Tamara Vukić, diplomirani student Odsjeka za dramsku i filmsku umjetnost Slobomir P Univerziteta su pomenutu predstavu igrale i pred publikom u Istočnom Sarajevu, Palama i Lukavcu, gdje su uspjele da napune sale i oduševe tamošnju publiku.

Inače, naše studentkinje će sva prikupljena sredstva od karata dati u humanitarne svrhe za pomoć stanovništvu koje je pretrpilo štete tokom katastrofalnih poplava.

Radnja komada je smještena u butik ‘Intimno’ na Trgu Republike u Beogradu. Tu se sreću Maja koja radi u butiku, neuspjeli student umjetnosti, a uz to ljubavnica vlasnika, i Nensi, buntovna, školovana djevojka koju život nije mazio. U ovom komadu obje junakinje nose obilježja i pozitivnih i negativnih likova, tj. obje su žrtve vremena i poremećenog sistema vrijednosti. Kroz dinamičan i provokativan tok radnje upoznajemo ove dvije djevojke uz dosta neizvjesnosti i igru sa iznenadnim obrtima do potpuno neočekivanog kraja.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.