BIVŠI STUDENT SLOBOMIR P UNIVERZITETA NAJBOLJI NA TAKMIČENJU U ITALIJI

eurathlon

BIVŠI STUDENT SLOBOMIR P UNIVERZITETA NAJBOLJI NA TAKMIČENJU U ITALIJI

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 5, 2014

 

Bivši student Fakulteta za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta Igor Perić je na takmičenju iz robotike u Italiji osvojio prvo mjesto.

Takmičenje je iz oblasti autonomne podvodne robotike i nosi naziv “euRathlon 2014″. Odrzavalo se od 27. septembra do 4. oktobra ove godine u gradu La Spezia, u Italiji. Cilj takmicenja je testiranje granica sposobnosti akademske zajednice i istrazivackih centara u Evropi da razviju autonomne podvodne robote i algorithme upravljanja i odlučivanja koji omogućuju izvršavanje odredjenih misija bez ljudske intervencije i nadzora. Takmičenje se odvijalo u 5 disciplina:

  1. Sposobnost podvodne navigacije na velikim udaljenostima (Long range underwater navigation)
  2. Ispitivanje i mapiranje nepoznatog terena (Environmental survey of the accident area)
  3. Lokalizacija kvara i ispitivanje podvodne strukture (Leak lokalization and structure inspection)
  4. Interakcija sa podvodnom strukturom (Interaction with underwater structure)
  5. Kombinovani scenario (Combined scenario)

a u četiri discipline Igor je sa svojim timom osvojio I mjesto.

Nakon završenih osnovnih studija na Fakultetu za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta, Igor je na osnovu odličnih rezultata i učešća na mnogim svjetskim takmičenjima dobio stipendiju za postdiplomske studije u zemljama Evropske unije. On je jedan od mnogih studenata SPU, koji su uspješno nastavili svoje postdiplomske studije u inostranstvu. Ucesće na takmičenju bio je nastavak ljetnje prakse koju je radio u CIRS istraživačkom centru u Gironi (Španija) ove godine.
Na pitanje, koji su mu dalji planovi, nakon ovog uspjeha, Igor je rekao: “Kao rezultat ljetnje prakse i uspjeha na takmičenju ponudjena mi je stipendija za doktorske studije iz oblasti autonomne podvodne robotike na istrazivačkom centru u Gironi. Medjutim, zbog licnih interesovanja i mog potencijala za doprinos akademskoj zajednici, odlučio sam da Master tezu i po mogucnosti, doktorske studije nastavim na Odjeljenju za kognitivnu psihologiju na Univerzitetu u Barseloni, i to iz oblasti biološki inspirisanih neuronskih mreža i vještačke inteligencije.”
Slobomir P Univerzitet Igoru želi puno uspjeha u daljem radu, a njegov uspjeh predstavlja najbolju moguću potvrdu našeg kvaliteta i kompatibilnosti studijskih programa Slobomir P Univerziteta sa studijskim programima prestižnih evropskih univerziteta. Sigurni smo da će nas i dalje predstavljati na najbolji mogući način i tako otvoriti vrata i ostalim studentima Slobomir P Univerziteta da učestvuju u brojnim takmičenjima i evropskim programima.

 

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.