Studenti i nastavnici Slobomir P Univerziteta učestvovali na Međunarodnoj konferenciji „VII Harmonius school of law“

Pravni fakultet - Slobomir P Univerzitet - Međunarodna konferencija 2

Studenti i nastavnici Slobomir P Univerziteta učestvovali na Međunarodnoj konferenciji „VII Harmonius school of law“

Autor: Slobomir P Univerzitet

January 21, 2014

Studenti i profesori Pravnog fakulteta Slobomir P Univerziteta su u decembru 2013. godine učestvovali na Međunarodnoj konferenciji „VII Harmonius school of law“. Tema Konferencije je bila „Pravne reforme u procesu pristupanju EU“ (Legal reforme in EU Accession Process), a organizovana pod pokroviteljstvom „DEUTSCHE STIFTUNG FUR INTERNACIONALE RECHTLICHE ZUSAMMENARBEIT-IRZ (Njemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju)“ i „Stabilility Pact for South Eastern Europe“ čiji je sponzor Njemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Glavni zadatak ove konferencije je podrazumjevao podsticanje saradnje pravnika i studenata prava iz regiona sa ciljem da svojim prijedlozima olakšaju harmonizaciju prava koja imaju isti korjen. Sastavni dio navedene interakcije pravnika bile su i naše kolege. Naime, pored predstavnika iz država koje su postale članice EU, Slovenije, Njemačke i Hrvatske bili su i predstavnici država koje idu ka putu statusa članica, kao što su Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina.

Naše kolege sa Pravnog fakulteta su predstavili radove kojima su ukazali, ne samo na istorijski razvoj pojedinih instituta iz raznih oblasti prava, nego su pokazali prednosti i nedostatke postojećih nacionalnih rješenja kao i potencijalna rješenja za njihovo prevazilaženje.

Pravni fakultet - Slobomir P Univerzitet - Međunarodna konferencija

 

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.