ŠKOLARINE I STIPENDIJE

ŠKOLARINE I STIPENDIJE

Školarina * Stipendije * Krediti sa grejs periodom (školarina od 21 KM mjesečno) * Beskamatni krediti


Visina školarine na svim fakultetima Slobomir P Univerziteta na prvoj godini studija prvog ciklusa u akademskoj 2018/19. godini iznosi 2.000 KM, dok je na Odsjeku za dizajn Akademije umjetnosti 3.000 KM, zatim na Odsjeku za muziku 4.290 KM, Odsjeku za dramsku i filmsku umjetnost 4.875 KM, dok se na Odsjeku audio-vizuelnu umjetnost, školarina plaća u iznosu od 5.655 KM.

U cijenu školarine su uključeni svi troškovi prijavljivanja ispita, kursevi i seminari koji se organizuju na Univerzitetu, korištenje internet kluba, univerzitetske biblioteke i ostali administrativni troškovi.

Studenti prve godine imaju mogućnost plaćanja školarine u deset jednakih mjesečnih rata.

Slobomir P Univerzitet je institucija koja nastoji da svojim najboljim studentima izađe u susret i kada je u pitanju plaćanje školarine, pa je iz tog razloga osnovan i “Fond za talente i solidarnost” iz koga će ove godine za stipendiranje najboljih srednjoškolaca i studenata biti izdvojeno 500.000 KM. Iz ovog Fonda će za učenike sa prosekom 5,00 ocjena iz srednje škole su obezbjeđene stipendije od 3.000 KM (besplatno školovanje).

Budući studenti mogu ostvariti i sledeće olakšice pri plaćanju školarine:
- mogućnost ostvarivanja prava na popust pri plaćanju školarine putem učešća na takmičenjima srednjoškolaca;
- plaćanje školarine po završetku studija: mogućnost kreditiranja studenata na sedam godina, sa grejs periodom od četiri godine.
- plaćanje školarine putem standardnih studentskih kredita

Zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, Slobomir P Univerztet je u saradnji sa Pavlović Internacionalnom Bankom obezbedio da sadašnji i budući studenti svoje školarine mogu plaćati i putem beskamatnih kredita kod pomenute banke.

Pored navedenih stipendija studenti Slobomir P Univerziteta imaju mogućnost da konkurišu za stipendije na opštinskom, gradskom, republičkom i državnom nivou, te da ravnopravno konkurišu i za brojne inostrane stipendije.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.