SPU pozvan da učestvuje na prvoj radionici Sarajevo biznis foruma

Biznis forum - Slobomir P Univerzitet

SPU pozvan da učestvuje na prvoj radionici Sarajevo biznis foruma

Autor: Slobomir P Univerzitet

February 21, 2014

U sklopu priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije – Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., koja će se 14. i 15. maja održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) poziva studente i profesore Slobomir P Univerziteta da uzmu učešće na radionici za kompanije i pojedince, za prijavu i izradu projekata koji bi mogli biti prezentovani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u.

U tom smislu, BBI putem svog BBI VIP Biznis kluba, koji je inače organizator SBF-a, poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu.

Takođe, organizator, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije i kantonalnim privrednim komorama FBiH, te privrednom komorom Republike Srpske, najavljuje održavanje radionica na kojima će biti predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima, kakvi su prihvatljivi investitorima koji će učestvovati na SBF-u 2014 godine.

Prva radionica će se održati 24. februara 2014. godine u 11 sati u zgradi Privredne komore Kantona Tuzla, a planirana je za područja Gračanice, Gradačca, Orašja, Brčkog, Bijeljine, Kalesije i Srebrenika.

Prezentacija metodologije izrade projekata za regiju Sarajevo, kao i završno rezimiranje/savjetovanje o izrađenim projektima, će biti upriličeno u Sarajevu početkom marta, odnosno aprila. Ovoj prezentaciji mogu prisustvovati svi zainteresovani privrednici iz BiH i regije.

Projekti i učešće u radionicama se mogu prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI-a ili putem putem stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Na 5. SBF-u investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti: energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i nekretnina.

Download (PDF, 1.54MB)

Desavanja

There is no upcomming event to display.