SPORAZUM O SARADNJI SA CENTRALNOM BANKOM BOSNE I HERCEGOVINE

SPORAZUM O SARADNJI SA CENTRALNOM BANKOM BOSNE I HERCEGOVINE

Sporazum o saradnji - Centralna banka BIH i Slobomir P UniverzitetSlobomir P Univerzitet je 2008. godine potpisao sporazum o saradnji sa Centralnom bankom Bosne i Hercegovine. Potpisivanjem ovog sporazuma studentima i asistentima Slobomir P Univerziteta je omogućeno obavljanje studentske i studijske prakse u Centralnoj banci BiH, kao i periodična gostovanja eksperata iz ove banke u okviru predavanja i vježbi na predmetima iz oblasti ekonomskih nauka kao što su monetarna ekonomija, finansijska tržišta i berze, bankarski menadžment.

„Centralna banka želi da omogući studentima da koriste našu biblioteku, da najbolji imaju praksu u Centralnoj banci BiH i da oni koji uspješno završe fakultet i kandiduju se u ovoj banci, dobiju posao. To je jedna saradnja koja može samo koristiti i tim mladim ljudima i BiH jer ti mladi ljudi neće ići, i ne treba da idu, u inostranstvo“, rekao je tadašnji viceguverner Centralne banke BiH, gospodin Ljubiša Vladušić.

Vladušić je studentima Fakulteta za ekonomiju i menadžment i Poreske akademije Slobomir P Univerziteta tom prilikom održao predavanje o temi „Svjetska finansijska kriza i njene implikacije na BiH“.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.