Solistički koncert Mladena Vukmira

Student Slobomir  P Univerziteta

Solistički koncert Mladena Vukmira

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 16, 2014

Slobomir P Univerzitet obavještava sve zainteresovane da će 24. oktobra 2014. godine od 19h u Galeriji JU Centra za kulturu u Bijeljini biti održan solistički koncertu mladog virtuoza na harmonici Mladena Vukmira.

Na solističkom koncertu Mladena Vukmira gost će biti Ivana Mirosavljević.

Mladen je jedan od najuspješniji bivših studenata Odsjeka za muziku – harmonika Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta. Rođen je 1990. godine u Sremskoj Mitrovici, gdje završava osnovnu i srednju školu. Bio je u klasi profesora Vojina Vasovića. Tokom studija osvajao je brojne prestižne nagrade u zemlji i inostranstvu. Samo neke od nagrada koje je Mladen osvojio su:
- četiri prve nagrade na takmičenju u Sarajevu 2010. 2011. 2012. i 2013.godine

- 3. mjesto na svjetskom takmicenju “Castelfidardo” u Italiji

- 1. mjesto i laureat na medjunarodnom takmičenju harmonikasa u Lazarevcu 2010.

-1. mjesto na svjetskom takmičenju u Sidneju 2013.

-1. mjesto na medjunarodnom takmičenju u Tivtu, 2014.

-1. mjesto i laureat na medjunarodnom takmiceju u Loznici 2014.

-1. mjesto i laureat na takmičenju Meh Fest, Beograd 2014.

-1. mjesto i laureat na takmičenju Akordeon art, Sarajevo 2014.

- 4. mjesto na medjunarodnom takmičenju “Santa Cecillia” u Rimu 2014.

Dobitnik je priznanja Slobomir P Univerziteta, za specijalan doprinos afirmaciji fakulteta. Master studije je završio na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Učesnik je velikog broja koncerata, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kao i velikog broja seminara, gde je svoje znanje usavrsavao sa najeminentnijim profesorima harmonike: Vladimir Besfamiljnov (Rusija), Mika Vairinen (Finska), Juri Siskin (Rusija), Radomir Tomic (Srbija), Jane Ratja (Finska), Eduardas Gabnis (Litvanija), Alfred Melichar (Austrija), Raimondas Sviackevicius (Litvanija), Xiao Qind Cao (Kina)…

Ivana Mirosavljević je rodjena 1990. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovu i srednju školu završava u Sremskoj Mitrovici, a studije muzike na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta. Upisala je i master studije. Bila je u klasi profesora Miloša Janjića. Radi kao profesor gitare u osnovnoj muzičkoj školi Petar Kranjčević. Član je Vojvođanskog orkestra gitara.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.