Slobomir P Univerzitet na Evropskoj noći istraživača u Banja Luci

spu bl2

Slobomir P Univerzitet na Evropskoj noći istraživača u Banja Luci

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 29, 2014

Ova zabavna i edukativna manifestacija, je održana u četiri grada Bosne i Hercegovine, 26. septembra, s ciljem promocije naučnih istraživanja.
Osim Bijeljine, jedan od gradova domaćina je i grad Banja Luka, gdje ni ovaj put nije izostala podrška pravima idejama.
Slobomir P Univerzitet se ove godine predstavio projektom iz oblasti informatike pod nazivom “Sistem za treninge i takmičenje u padobranstvu” koji predstavlja hardversko-softverski sistem, a koristi se prilikom padobranskog takmičenja u disciplini mjerenje preciznosti doskoka padobranca na cilj. Inovativni i kreativni predstavnici Fakulteta informacionih tehnologija su predstavili svoj dosadašnji rad na polju inovacija u IT tehnologijama, približili i objasnili posjetiocima dosad odrađene projekte.
Iako je planirano da manifestacija bude održana u parku Petar Kočić, zbog najavljenih loših vremenskih uslova, održana je u Domu omladine.
Banja Luka po treći put učestvuje u Noći istraživača koja se ove godine održava pod sloganom “Putokaz za nauku”. Tema manifestacije je “ Istraživači su među nama ”, s ciljem da se skrene pažnja na to koliko je nauka prisutna u svakodnevici.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.