Slobomir P Univerzitet domaćin Majkrosoftovog //Publish/ događaja

Microsoft - Slobomir P Univerzitet

Slobomir P Univerzitet domaćin Majkrosoftovog //Publish/ događaja

Autor: Slobomir P Univerzitet

May 4, 2014

U organizaciji kompanije Majkrosoft i 33 MVP-a iz Majkrosoft zajednice, na šezdeset lokacija u svijetu organizuje se događaj pod nazivom ”//Publish/”. Ovaj događaj je namijenjen programerima koji su već objavili ili planiraju da objave Windows Store ili Windows Phone aplikacije, kako bi na ovaj način predstavili i objavili svoje nove aplikacije, te osvojili vrijedne nagrade.

U Bosni i Hercegovini, ovaj događaj će biti organizovan u subotu, 17. maja 2014. godine, na Slobomir P Univerzitetu u Slobomiru pored Bijeljine. Prvi dio događaja će podrazumjevati tehnička predavanja koja se tiču razvoja novog tipa univerzalnih aplikacija i objave/certifikacije aplikacija, nakon čega će prisutni dobiti priliku da rade na svojim aplikacijama koje žele da predstave prisutnima.

Učesnici mogu doći sa već završenom i objavljenom Windows Store i/ili Windows Phone aplikacijom (ili aplikacijom u razvoju), a da bi se ista uzela u obzir za takmičarski dio, bitno je da bude objavljena na Store-u u periodu od 1. maja 2014. godine do 1. juna 2014. godine.

Svi //Publish/ događaji širom svijeta će biti povezani u jednu mrežu, pri čemu će svi učesnici imati mogućnost da dobiju tehničku podršku od Majkrosoftovih inženjera i drugih stručnjaka širom svijeta u završnoj fazi razvoja svojih aplikacija, kako bi na kraju dana aplikacije bile objavljene na Windows/Windows Phone Store. Zvanični hash tag događaja je #pubwin.

Agenda za događaj u Bijeljini:
09:30 – 10:00 Registracija
10:00 – 12:00 Predavanja
12:00 – 13:00 Ručak
13:00 – 17:00 Razvoj aplikacija
17:00 – 19:00 Predstavljanje rješenja i izbor najbolje aplikacije

Na //Publish/ događaju je moguće učestvovati sa slijedećim tipovima aplikacija:

1. Windows 8.1 aplikacija
2. Windows Phone 8.1 aplikacija
3. Windows Universal aplikacija
4. Igre kreirane pomoću Unity za Windows 8.1 i Windows Phone 8.1

Svi zainteresovani se mogu registrovati za //Publish/ događaj na https://publishwindows.com/, pri čemu je sa početne stranice potrebno odabrati //publish/ Satellite za lokaciju Bijeljina, Bosnia. Požurite sa registracijom jer je broj učesnika ograničen na ukupno trideset učesnika.

Po završetku prezentacije rješenja pred publikom, biće izabrana i nagrađena jedna najbolja aplikacija. Nakon toga, svi učesnici imaju rok do 1. juna 2014. godine da objave svoje aplikacije na Windows i/ili Windows Phone Store, a sve objavljene aplikacije do spomenutog roka ulaze u takmičenje kroz koje će biti izabrane 3 najbolje aplikacije, te nagrađene sa Windows 8.1 tabletom ili Nokia Lumia Windows Phone 8 telefonom.

Pored nagrada na lokalnom nivou, sve objavljene aplikacije ulaze u krug izbora zajedno sa svim učesnicima //Publish/ događaja u sljedećim kategorijama:

1. Najbolja Windows 8.1 aplikacija
2. Najbolja Windows Phone 8.1 aplikacija
3. Najbolja Cross-Platform aplikacija
4. Najbolja aplikacija u po inovaciji i dizajnu

Detalje o ovom takmičenju možete pogledati na https://publishwindows.com/Contest.

Resursi koji su učesnicima potrebni za razvoj aplikacija:
- Windows 8.1 operativni sistem
- Visual Studio 2013 sa instaliranim Update 2
- Nalog za objavu aplikacija na Windows (Phone) Store (svi koji ga nemaju dobiće token za besplatnu registraciju tokom događaja)
- Pripremite se uz besplatan dvodnevni trening u razvoju aplikacija na Microsoft Virtual Academy

Desavanja

There is no upcomming event to display.