SASTANAK REKTORSKIH KONFERENCIJA U BIJELJINI

aa

SASTANAK REKTORSKIH KONFERENCIJA U BIJELJINI

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 31, 2016

Na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini danas je održan sastanak Rektorske konferencije Republike Srpske i Konferencije univerziteta Srbije /KONUS/, na kome je obavljeno potpisivanje Sporazuma o saradnji rektorskih konferencija dvije grupacije univerziteta.

 

Sastanku su prisustvovati predstavnici javnih i privatnih univerziteta koji su članovi rektorskih konferencija, kao i predstavnici ministarstava Republike Srpske i Srbije.

Rektorska konferencija Republike Srpske utvrđuje i zastupa zajedničke interese univerziteta u Srpskoj i ostvaruje saradnju sa institucijama u oblasti obrazovanja u Republici, BiH, Evropi i svijetu. Punopravni članovi Rektorske konferencije su rektori licenciranih univerziteta u Republici Srpskoj, među koje spada i rektor Slobomir P univerziteta.

Početak konferencije je  bio u 12.00 časova, a u 12.45 časova na konferenciji za novinare obratili su se predsjedavajući Rektorske konferencije u Republici Srpskoj Radoslav Grujić, koji je rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i predsjednik Konferencije univerziteta Srbije Vladimir Bumbaširević, koji je rektor Univerziteta u Beogradu.

Slobomir P Univerzitet predstavljao je prorektor za nastavu za II I III ciklus, prof. emeritus dr Budimir Stakić, koji je prisutne upoznao sa radom našeg Univerziteta, ali i Kompanije Slobomir, koja se nalazi na samoj granici između Srbije i BiH, tj. Republike Srpske.

Uprava Univerziteta

Kategorija: ,