PROREKTOR SPU POSJETIO PRIVREDNU KOMORU DOBOJ

aa

PROREKTOR SPU POSJETIO PRIVREDNU KOMORU DOBOJ

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 15, 2016

Prorektor Slobomir P Univerziteta Prof. emeritus dr Budimir Stakić, sa Menadžerom Univerziteta, mr Ljubišom Todorovićem, posjetio je 15. septembra Područnu Privrednu Komoru Doboj. Komora se prostire na teritoriji devet opština: Doboj, Derventa, Brod, Vukosavlje, Modriča, Stanari, Šamac, Petrovo i Teslić.

Goste Univerziteta primili su Direktor  Komore, gospodin Srećko Stojković i Sekretar gospodin Boško Đermanović.

U veoma srdačnom 90-minutnom razgovoru, tema je bila uspostvaljanje međusobne saradnje između Univerziteta i Komore sa ciljem da Univerzitet održava besplatne seminare za privrednike, preduzetnike i druga zainteresovana lica sa područja Komore na aktuelne teme: samozapošljavanje, osnivanje klastera organske hrane za izvoz, sertifikacija i brendiranje robe za izvoz, uvođenje sertifikata za robu sa geografskim porijekolm, spoljnotrgovinsko poslovanje, uspostavljanje javno-privrednog partnerstva između javnog i privatnog sektora i drugim temama o kojima se Komora i Univerzitet dogovore.

U realizaciji seminara, zavisno od teme, biće angažovani profeseori i saradnnici Univerziteta, eksperti iz zemlje i inostranstva u cilju unapređivanja poslovanja i razvoja regiona Doboj.

Prvi iz serije seminara na temu organizovanje proizvodnje organske hrane za izvoz biće održan u prvoj dekadi oktobra 2016. godine u prostorijama Univerziteta u Doboju.

Uprava Univerziteta

Kategorija: ,