Premijera predstave SUDBA naišla na veliko interesovanje kod publike

SUDBA foto

Premijera predstave SUDBA naišla na veliko interesovanje kod publike

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 15, 2015

U srijedu, 14. oktobra 2015. godine u Centru za kulturu u Zvorniku održana je premijera predstave SUDBA, u čijem izvođenju učestvuju bivši i sadašnji studenti Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta.

„SUDBA“  je nastala u produkciji bijeljinskog „Studio sistema“ i Pozorišta mladih Zvornik. Reditelj je bivši student Odsjeka za glumu, Saša Ikanović, a muziku je radio Slaviša Stojanović – student Akademije umjetnosti/Odsjeka za muziku SPU.

„U predstavi se radi o patrijarhalnoj porodici u vrijeme sedamdesetih godina prošlog vijeka, o sinovima u jednoj porodici koji su bili različito politički opredijeljeni, o porodici kako je ona od početka do samog kraja proživjela „udbaški“ život, šta je sve udba radila i šta je „udbaš“ proživljavao i šta je bio. Na sceni možemo da vidimo njih u njihovom formalističkom odnosu i njih kao ogoljene ličnosti. Ne smijem da zaobiđem jedan element u ovoj predstavi, a to je muzika i muzička kompozicija koja je jako interesantna. Muziku je radio Slaviša Stojanović, student na Muzičkoj akademiji na Univerzitetu Slobomir. Bila je interesantna, samim tim što radimo nešto što ne poznajemo i što apsolutno moramo da istražujemo sve što nikada nismo znali, od crkvene muzike, crkvenog pojanja, liturgijskog pojanja, izvlačili smo neke elemente i motive, jer sve to predstaviti i postaviti na scenu dalo bi jako mnogo materijala i mi smo morali sve to da komprimujemo u sat i po, koliko predstava traje. Kroz priču je upleteno mnogo ljubavnih odnosa, predstava ima puno emocija koje se iznose na scenu, scenske efekte, mnogo dinamike i mislim da ova predstava, dodavanjem nekih stvari kroz vrijeme, može da postane evergrin – ocjenio je Ikanović.“

Premijerno izvođenje SUDBE u Bijeljini će biti u okviru PROTFESTA, 20. Oktobra 2015. Godine u Centru za kulturu Semberija, od 20h.

Desavanja

There is no upcomming event to display.