Predstavnici SPU na simpozijumu “INFOTEH“

Predstavnici SPU na simpozijumu “INFOTEH“

INFOTEH 2013

INFOTEH 2013 - Slobomir P Univerzitet5Od 20. do 22. marta ove godine, na Jahorini je održan dvanaesti međunarodni naučno-stručni simpozijum „INFOTEH®-JAHORINA 2013“. Među 240 radova iz Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, Francuske i Njemačke, objavljeno je čak 16 naučnih i stručnih radova čiji su autori profesori, asistenti i studenti Fakulteta za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta.
Osnovne teme ovogodišnjeg simpozijuma bile su “Računarski sistemi i softver”, “Komunikacioni sistemi i tehnologije”, “Energetski sistemi”, “Proizvodni sistemi”, “Sistemi upravljanja” i “Elektronski sistemi”.
Cilj Simpozijuma je bio da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente, koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine u kojoj živimo. Na ovogodišnjem simpozijumu posebna pažnja je posvećena mladim istraživačima i studentima za koje je organizovana i posebna studentska sesija.

INFOTEH 2012

Od 21. do 23. marta 2012. godine, na Jahorini je održan 11. po redu međunarodni naučno-stručni simpozijum „INFOTEH®-JAHORINA 2012“. Među 248 radova  iz Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Švedske i Njemačke, objavljeno je čak 17 naučnih i stručnih radova čiji su autori profesori, asistenti i studenti Fakulteta za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta.

Cilj Simpozijuma je bio da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente, koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine u kojoj živimo. Na ovom simpozijumu posebna pažnja je posvećena mladim istraživačima i studentima za koje je organizovana i posebna studentska sesija.

INFOTEH 2012 -1

INFOTEH 2011

I 2011. godine naši saradnici i studenti su objavili značajan broj radova na vodećim naučnim skupovima u regionu. Na ovom naučnom skupu Infoteh Jahorina  prezentovano je deset naučnih radova čiji su autori asistenti, ili studenti Fakulteta za informacione tehnologije. Pored toga, radove je objavilo i nekoliko bivših studenata, a njihova imena se nalaze u tabeli objavljenih radova.

INFOTEH 2010

Studenti, nastavnici i saradnici Fakulteta za Informacione Tehnologije, su učestvovali na naučno-stručnom skupu “INFOTEH®-JAHORINA 2010″ koji je održan od 17. do 19. marta 2010. godine. Radovi ekipe sa Slobomir P Univerziteta su bili:

  • - Drago Vidović, Miloš Ercegovčević, Ivan Kostić, Goran Stević, “Kreiranje modifikovane Linux distribucije”, F-3
  • - Dejan Simeunović, Nancy Russo, “Prerequisite for growth: ICT usage in secondary education in BiH” F-8
  • - Vanja Elčić, Nada Vasiljević, “Arhitektura protokola i tiplogija senzorskih Zigbee mreža” F-11
  • - Darko Lakić, Tijana Milovanović, “Prednosti i nedostaci prelaska sa bežičnih 2.4GHz na mreža na 5GHz mreže ” F-18
  • - Rava Filipović, Verica Vasiljević, ” Projektovanje i arhitektura Zigbee mreža,” – B II – 12
  • - Dragoljub Pilipović, ” Interoperabilnost na primjeru aplikacije o studentima “, F-17

 

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.