PREDSTAVNICI SLOBOMIR P UNIVERZITETA U POSJETI JANAČEK AKADEMIJI U ČEŠKOJ

tempus1

PREDSTAVNICI SLOBOMIR P UNIVERZITETA U POSJETI JANAČEK AKADEMIJI U ČEŠKOJ

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 5, 2014

Predstavnici Slobomir P Univerziteta, prof. Aleksandra Radosavljević, dekan Akademije umjetnost, i koordinator Tempus InMusWB projekta Dragana Krstanović, u periodu od 30. septembra do 3. oktobra 2014. godine su boravile u Brnu, u Češkoj.
Cilj ove studijske posjete bio je uspostavljanje saradnje i upoznavanje sa predstavnicima Janačekove akademije muzičkih i scenskih umjetnosti (JAMU) u Brn,u kao jedne od elitnih akademija iz oblasti muzičkih umjetnosti.
Predstavnici SPU su se upoznali sa rukovodstvom Akademije, njihovim profesorima, ali i sa nadarenim studentima, te je prof. Radosavljević održala i master class za najtalentovanije studente.
Janačekova akademija je jedna od dvije akademije koje postoje u Češkoj. Osnovana je 1947. godine i ime je dobila po istaknutom kompozitoru evropske moderne muzike Leošu Janačeku.
Saradnja između ove dvije istitucije se ostvarila na osnovu aktivnosti Tempus projekta, koji se na Slobomir P Univerzitetu primjenjuje od 2011. godine. Riječ je o i “Uvođenju interdisciplinarnosti u muzičke studije na Zapadnom Balkanu u skladu sa Evropskom perspektivom”.

Kategorija: , ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.