Predstava SUDBA izvedena pred bijeljinskom publikom

07

Predstava SUDBA izvedena pred bijeljinskom publikom

Autor: Slobomir P Univerzitet

October 21, 2015

Predstava SUDBA izvedena je 20. oktobra 2015. godine, posljednje veče festivala Protfest, u Centru za kulturu u Bijeljini.

Festival je trajao 6 dana, a Sudba je, prema broju posjetilaca, bila najinteresantnija za publiku.

„SUDBA“  je nastala u produkciji bijeljinskog „Studio sistema“ i Pozorišta mladih Zvornik. Reditelj je bivši student Odsjeka za glumu SPU, Saša Ikanović, a muziku je radio Slaviša Stojanović – student Akademije umjetnosti/Odsjeka za muziku SPU.

Osim njih, u predstavi učestvuju i Aleksandar Maksimović, Aleksandar Grujić i Miloš Vasić (studenti Odsjeka za muziku Akademije umjetnosti).

 „U predstavi se radi o patrijarhalnoj porodici u vrijeme sedamdesetih godina prošlog vijeka, o sinovima u jednoj porodici koji su bili različito politički opredijeljeni, o porodici kako je ona od početka do samog kraja proživjela „udbaški“ život, šta je sve udba radila i šta je „udbaš“ proživljavao i šta je bio. Na sceni možemo da vidimo njih u njihovom formalističkom odnosu i njih kao ogoljene ličnosti. Kroz priču je upleteno mnogo ljubavnih odnosa, predstava ima puno emocija i dinamike koje se iznose na scenu, scenske efekte.

Ansambl koji je na sceni čine: Milica HAJDUKOVIĆ, Aleksandra SAVIĆ, Dragomir SAVIĆ, Đorđe DEURIĆ, Draško POPOVIĆ, Marija NIKOLIĆ, Jovana STOŠIĆ, Selena KESER, Slaviša STOJANOVIĆ, Miloš VASIĆ, Nikolina DRAGUTINOVIĆ, Slavica VIDAKOVIĆ, Katarina MALEŠEVIĆ, Irena IKONIĆ.

Najmlađi član je Selena, koja ima 6 godina.

Predstav je rađena u produkciji Studia SISTEM iz Bijeljine i Pozorišta mladih iz Zvornika.

Zbog velikog interesovanja publike u Zvorniku, u toku oktobra će biti upriličeno još jedno izvođenje Sudbe u Domu omladine Zvornik.

Desavanja

There is no upcomming event to display.