Poziv na jednodnevnu radionicu o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama

un women

Poziv na jednodnevnu radionicu o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama

Autor: Slobomir P Univerzitet

November 24, 2015

Slobomir P Univerzitet poziva zainteresovane studente i studentkinje na jednodnevnu radionicu o okončanju nasilja nad ženama i djevojčicama koja će se održati 9. decembra 2015. u prostorijama Univerziteta Bijeljina, Pavlovića put bb, u periodu od 10:00 do 15:00 h.

Radionica će se održati u okviru ‘16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja’, međunarodne kampanje koja se odvija svake godine i traje od 25. novembra (Međunarodni dan za eliminaciju nasilja nad ženama) do 10. decembra (Dan ljudskih prava). Organizator je Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women). ‘Kampanja 16 dana’ se koristi kao organizacijska strategija za individualce i organizacije širom svijeta da pozovu na eliminaciju nasilja nad ženama i djevojčicama.

Cilj radionice je povećati znanje studenata I studentica o okončanju nasilja nad ženama i o dostupnim uslugama u BiH, te naglasiti važnost formalnog i neformalnog obrazovanja u formiranju odnosa punog poštovanja i promjeni štetnih rodnih stereotipa u ranim fazama života. Osim toga, studenti će imati priliku da prošire svoje znanje o rodno zasnovanom nasilju u vlastitim poljima interesa. Radionice će izvoditi  profesionalci koji rade kao pružaoci usluga.

Svi zainteresovani trebaju popuniti priloženi formular navodeći ime, prezime, fakultet i kontakt podatke, te popunjen poslati Jeleni Gugić na sljedeću mail adresu: jelena.gugic@unwomen.org.

Desavanja

There is no upcomming event to display.