Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji između Slobomir P Univerziteta i Tambovskog državnog univerziteta iz Tambova, Ruska Federacija

Naslovna fotografija

Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji između Slobomir P Univerziteta i Tambovskog državnog univerziteta iz Tambova, Ruska Federacija

Autor: Slobomir P Univerzitet

March 8, 2018

Slijedeći iskazane međusobne namjere i usaglašene stavove za uspostavljanje međunarodne saradnje, a cijeneći bliske istorijske, kulturne i druge srodnosti naša dva naroda, te uvažavajući značaj i uticaj obrazovanja i kulture, predstavnici Tambovskog državnog univerziteta i Slobomir P Univerziteta zaključili su Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Ovim Memorandumom usaglašeno je, između ostalog i osnivanje predstavništva Tambovskog univerziteta u Slobomiru a u saradnji sa Slobomir P Univerzitetom. Predstavništvo će biti registrovani centar za potrebe promovisanja njegovih ciljeva, ruskog jezika, kulture i obrazovanja. Osim toga, uspostavljen je i međusobni odnos koji podrazumijeva akademsku naučnu i poslovnu saradnju u realizaciji studijskih programa, razmjene studenata i akademskog osoblja, te saradnju naučnih instituta i realizaciju zajedničkih projekata.

Govor dobrodošlice održao je prof. dr Vladica Ristić, rektor Slobomir P Univerziteta, iskazujući neizmjerno zadovoljstvo postignutom saradnjom sa članovima delegacijeTambovskog državnog univerziteta Ovom prigodom, rektor Slobomir P Univerziteta uručio je i povelju počasnog doktora nauka: prof. dr Vladimiru Stromovu, rektoru Tambovskog državnog univerziteta, prof. dr Tatjani Osadačaj, prorektoru Tambovskog državnog univerziteta, kao i novinaru i književniku, gospodinu Marku Lopušini.

Predstavnici Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta izveli su prigodan program ruskih izvedbi, nakon čega je na ruskom jeziku prezentovana i prezentacija o Slobomir P Univerzitetu.

Svečanoj akademiji povodom posjete predstavnika Tambovskog državnog univerziteta, prisustvovali su gospodin Slobodan Pavlović, vlasnik Slobomir P Univerziteta, predstavnici Slobomir kompanije, te brojni drugi gosti.

Prilog RTV Slobomira o ovom događaju, možete pogledati na sledećem linku https://rtvslobomir.com/uskoro-srpski-kulturni-centar-u-slobomiru-video/

 

 

Kategorija: ,