Održana svečana Akademija SKAIN-a

DSC00825

Održana svečana Akademija SKAIN-a

Autor: Slobomir P Univerzitet

November 13, 2014

U prostorijama Slobomir P Univerziteta u Slobomiru je u srijedu 13. novembra 2014. godine u 11h održana Svečana akademija Srpske Kraljevske Asocijacije akademika, inovatora i naučnika (SKAIN)
Svečanosti su prisustvovali akademik prof. dr Ljubinko Ilić, predsjednik SKAIN-a, mr Olga Zorić, gospodin Slobodan Pavlović i drugi uvaženi gosti. Ovom prilikom je izvršeno je polaganje zakletve akademika g-dina Mihajla Trifkovića i g-dina Zorana Jevđića.
SKAIN predstavlja Srpsku Kraljevsku Asocijaciju Akademika Inovatora i naučnika To je jedinstveni demokratski pokret stvaralaca, naučno – tehnoloških, inovativnih, bio – medicinskih, duhovnnih, umetničkih i ekoloških dostignuća, vanstranačka je organizacija od posebnog je interesaa za privredni razvoj zemlje.
Nakon 66 godina, od njenog gašenja, SKAIN je 2011. godine reaktivirana na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva i zadataka iz oblasti udruživanja u okviru profesija tehničkih, inovativnih, biomedicinskih, duhovnih i umetničkih oblasti, razvoja i unapređenja struke, primene tehničko – tehnoloških, stručno – naučnih znanja, standarda i sadržaja u nauci, obrazovanju, umetnosti, duhovnosti, privredi, oblastima zaštite životne sredine i drugim sferama života i rada.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.