Održana Noć istraživača u Bijeljini

NI6

Održana Noć istraživača u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 26, 2015

Slobomir P Univerzitet je i ove godine, kao i prošle bio organizator (za Bijeljinu) manifestacije koja promoviše nauku i istraživanje pod nazivom “Evropska noć istraživača”. Ove godine, manifestacija je naišla na veći odziv kako učesnika, takmičara, tako i posjetilaca. Zbog loših vremenskih uslova manifestacija se sa Trga preselila u Centar za kulturu Semberija. Svečanom otvaranju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, a manifestaciju je otvorio savjetnik gradnonačelnika Bijeljine, g-din Vlado Simeunović.

Manifestacija Evropska noć istraživača se u Bijeljini održava drugi put.

“Noć istraživača” obilježava se u Evropi od 2005. godine s težištem na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju njihovog pozitivnog uticaja na svakodnevni život građana i na promovisanju karijere istraživača naročito kod omladine.

Ovogodišnji moto manifestacije koja se održava u oko 300 gradova Evrope je “Započni lančanu reakciju”.

U Republici Srpskoj Noć istraživača je prvi put održana 2012. godine u Banjaluci.

Najmlađi učesnik “Noći istraživača” u Bijeljini je Marko Jovanović, učenik petog razreda Osnovne škole “Jovan Dučić”, koji je sugrađanima pokazao svoj izum – električne makaze.

Kroz igru i zabavu sa najmlađima tim bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” popularisao je zdrav način ishrane i života, a mališani su “arterije” koje su izradili od plastelina, zakrčene masnoćama, poklonili roditeljima kao upozorenje. Osim njih na kreativan I zanimljiv način su se predstavili i učenici Tehničke škole Mihajlo Pupin iz Bijeljine, Poljoprivredne I medicinske škole iz Brčkog i Mačvanske srednje škole iz Bogatića.

Posjetiocima su svoj istraživački i naučni rad predstavili i Poljoprivredni fakultet iz Bijeljine, Tehnološki fakultet iz Zvornika, Slobomir P Univerzitet, ali i druge organizacije koje se bave istraživačkim radom i radom sa mladim ljudima na polju obrazovanja i nauke. Sve fotografije možete pogledati OVDJE.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima i volonterima na ovogodišnjem učešću. Vidimo se na Noći istraživača 2016! :)

Desavanja

There is no upcomming event to display.