Održana manifestacija Noć istraživača u Bijeljini

DSC00565

Održana manifestacija Noć istraživača u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 29, 2014

U petak, 26. septembra je u četiri grada BiH održana Noć istraživača, najveća evropska naučno-istraživačka zabava u Evropi! Građani u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bijeljini imali su priliku uživati u neobičnim sadržajima, zabavnog, ali i edukativnog sadržaja.
Slobomir P Univerzitet je ove godine dobio priliku da bude suorganizator manifestacije Noć istraživača, koja se obilježava u više od 350 gradova Evrope. Bijeljina je prvi put bila domaćin ove manifestacije. Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine, manifestacija je počela u 18h, sve prisutne učesnike i posjetioce pozdravio je i gradonačelnik Bijeljine, g-din Mićo Mićić, koji je izrazio zadovoljsto što Bijeljina sve više vodi računa o promociji i podsticanju naučno – istraživačkog rada.
Noć istraživača je prilika da oni koji se bave naučno-istraživačkim radom predstave svoj rad i projekte kojima se bave, dok je za građane to prilika da se susretnu sa naučnicima i upoznaju sa njihovim radom, te doznaju da i naučnici u BiH postižu značajne rezultate. Kako njihov rad nije uobičajeno vidljiv javnosti, u Noći istraživača imamo priliku doznati čime se to oni zapravo bave.
Građani u Bijeljine su iskazali veliki interes za ovu manifestaciju, te su i ovaj put, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama posjetili naše mlade naučnike i učestvovali u različitim sadržajima.
Veliku podršku projektu pružili su prijatelji projekta i sponzori, koji su zajedno sa Slobomir P Univerzitetom radili na promociji naučno – istraživačkog rada, kao osnovnog cilja ove manifestacije.
Noć istraživača se organizuje od 2005. godine, svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, podsticanja mladih da odaberu karijeru istraživača, te podizanja svijesti šire javnosti o uticaju raznih istraživanja i nauke na naš svakodnevni život.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.