Objavljen konkurs za stipendije iz Fonda dr Milan Jelić

stipendije dr milan jelic

Objavljen konkurs za stipendije iz Fonda dr Milan Jelić

Autor: Slobomir P Univerzitet

November 2, 2015

Slobomir P Univerzitet obavještava studente da je raspisan konkurs za dodjelu stipendija (studentima I ciklusa studija)  za akademsku 2015/2016. godinu, iz Fonda dr Milan Jelić. Konkurs ostaje otvoren do 30. novembra 2015. godine.

Stipendijski fond za studente prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini iznosi 270.000,00 KM a za studente prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu iznosi 252.000,00 KM za akademsku 2015/2016. godinu, u skladu sa planiranim, odnosno raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva nauke i tehnologije, Fonda „Dr Milan Jelić“.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini u 2015/2016. akademskoj godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija i to:

- 16 stipendija studentima tehničkih nauka,

- 14 stipendija studentima prirodnih nauka,

- 12 stipendija studentima medicinskih i zdravstvenih nauka,

- 12 stipendija studentima poljoprivrednih nauka,

- 10 stipendija studentima društvenih nauka,

- 6 stipendija studentima humanističkih nauka i

- 5 stipendija studentima umjetnosti.

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2015/2016. godinu.

Više informacija o uslovima konkursa možete pogledati OVDJE.

Desavanja

There is no upcomming event to display.

Poslednje vijesti