Obilježena decenija postojanja Akademije umjetnosti

deset godina akademije

Obilježena decenija postojanja Akademije umjetnosti

Autor: Slobomir P Univerzitet

December 24, 2015

Sinoć  je u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini završena manifestacija obilježavanja deset godina postojanja Akademije umjetnosti.

Akademske 2004/2005 upisana je prva generacija studenata na Fakultet za dizajn. U akademskoj 2005/2006. godini Fakultet za dizajn i grafiku je prerastao u Akademiju umjetnosti sa dva odsjeka – Odsjek za dizajn i grafiku i Odsjek za opštu muzičku pedagogiju. Od akademske 2006/2007. godine  na Akademiji umjetnosti je počeo sa radom i Odsjek za dramsku i filmsku umjetnost. A naredne godine Akademija postaje bogatija za Odsjek za audio-vizuelnu umjetnost.

Manifestaciju obilježavanja ovog jubileja smo započeli otvaranjem Izložbe radova „Diplomci“, u Doboju, koja je sinoć prikazana i  bijeljinskoj publici. Nakon toga, od 19h prisutni su imali priliku da uživaju u Koncertu studenata Odsjeka za muziku. Predstava Sudba, u čijem izvođenju učestvuju bivši studenti Akademije je izvedena u ponedjeljak, 21. decembra 2015. godine u Velikoj sali Centra za kulturu.

Najveći uspjeh i ponos Akademije umjetnosti jesu uspjesi koje postižu njeni studenti. Učešće na izložbama, samostalne izložbe, prva mjesta i   prve nagrada na mnogim domaćim i svjetskim  takmičenjima, predstave su potvrda kvalitetnog rada Akademije. Naravno uspješni studenti ne mogu biti bez uspješnih i posvećenih profesora. Stoga,  sinoć su dodijeljene zahvalnice profesorima koji su dali svoj doprinos afirmaciji i promociji Akademije tokom ovih deset godina.

 

Desavanja

There is no upcomming event to display.