Obilježavanje deset godina postojanja Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta

plakat za 10 godina akademije umjetnosti

Obilježavanje deset godina postojanja Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta

Autor: Slobomir P Univerzitet

December 4, 2015

Slobomir P Univerzitet ove godine obilježava deset godina uspješnog rada i postojanja Akademije umjetnosti.

Slobomir P Univerzitet je osnovan 2003. godine, kada je upisana prva generacija studenata na Fakultet za menadžment i Fakultet za informacione tehnologije. Akademske 2004/2005. godine porodica fakulteta SPU se širi za još jednog člana – Fakultet za dizajn i grafiku. U akademskoj 2005/2006. godini Fakultet za dizajn i grafiku je prerastao u Akademiju umjetnosti sa dva odsjeka – Odsjek za dizajn i grafiku i Odsjek za opštu muzičku pedagogiju.

Od akademske 2006/2007. godine na Akademiji umjetnosti je počeo sa radom i Odsjek za dramsku i filmsku umjetnost. A od 2010/2011. godine Akademija je postala bogatija za još jedan studijski program – Audio-vizuelna umjetnost na filmu i televiziji.

Iz godine u  godinu interesovanje studenata za upis na Akademiju umjetnosti je sve veće. Mladi i talentovani ljudi, a i njihovi roditelji su prepoznali Akademiju Slobomir P U Univerziteta kao kvalitetan izvor nauke i umjetnosti.

Najbolji profesorski kadar koji postoji u okruženju je učestvovao u osnivanju i radu Akademije umjetnosti. Tokom deset godina postojanja studenti su opravdali povjerenje u trud svojih profesora. Najbolji rezultati, prve nagrade, priznanja, prva mjesta je ono što su studenti Akademije umjetnosti donosili sa svojih međunarodnih, domaćih takmičenja, izložbi ili festivala.

Uspjesi studenata su potvrda kvaliteta i uspješnog rada Akademije umjetnosti tokom ovih deset godina.

Obilježavanje ovog značajnog jubileja Akademija je započela izložbom diplomskih radova “Diplomci” u dobojskom Centru za kulturu, 20. oktobra 2015. godine, a nastavlja se u Bijeljini.

Program jubileja je:

Velika sala Centra za kulturu „Semberija“

21. decembar 2015. godine – od 20h – Predstava SUDBA

Galerija Centra za kulturu Semberija“

23. decembar 2015. godine od 19h – Koncert studenata Odsjeka za muziku Akademije umjetnosti

23. decembar 2015. godine u 17h – Izložba radova studenata Odsjeka za grafički dizajn Akademije umjetnosti

Slobomir P Univerzitet se zahvaljuje svim studentima i profesorima koji su učinili da Akademija postane prepoznatljiv brend obrazovanja mladih i talentovanih umjetnika u regionu.

Pozivamo sve zaiteresovane da prisustvuju manifestaciji obilježavanja  deset godina postojanja Akademije umjetnosti.

Desavanja

There is no upcomming event to display.