Noć istraživača u Bijeljini – Takmičenje srednjoškolskih timova

noc istrazivaca bijeljina

Noć istraživača u Bijeljini – Takmičenje srednjoškolskih timova

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 2, 2014

Slobomir P Univerzite poziva sve učenike srednjih škola da formiraju timove i da se prijave za Takmičenje srednjoškolaca, koje će se održati u okviru manifestacije Noć istraživača 2014 u Bijeljini.
TEMA ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv „Putokaz za nauku“ što je ujedno i slogan ove Noći istraživača koja će nas usmjeriti ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati nam kako se istraživanjem rađaju inovacije. Zadatak učenika je da osmisle koncept kroz koji će na zanimljiv, interaktivan i praktičan način pokazati svoje znanje, te ponuditi svojim sugrađanima jedinstvenu naučnu priču koja će ih zainteresovati i oduševiti! Najbolja tri tima očekuju zanimljive nagrade!
Noć istraživača je manifestacija koja se održava širom Evrope s glavnim ciljem da promoviše naučnike i njihov rad s posebnim naglaskom na promociju karijere istraživača. Takmičenje srednjih škola koje će se održati u sklopu Noći istraživača može biti odlična šansa za učenike da pokažu svoj talenat, svoje znanje i da realizuju svoje ideje, te za neke od učesnika da započnu svoju karijeru naučnika istraživača!
Rok za prijavu timova je 16. septembar 2014. godine. Više informacija o takmičenju možete dobiti na br. telefona 055 231 135. Ili e-mail: zeljka.jakovljevic@spu.ba.

Pravila konkursa možete preuzeti ovdje.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.