Noć istraživača sutra u Bijeljini

Noć Istraživača 5

Noć istraživača sutra u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 25, 2014

Slobomir P Univerzitet poziva sve ljubitelje nauke, naučnih pojava, inovatorstva i istraživačkih radova Noć istraživača, i da sutra, 26. septembra od 18h posjete Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića i da se upoznaju sa zanimljivim sadržajima koji će biti predstavljeni.

Ove godine nas Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima. Pod sloganom ‘Putokaz za nauku’ usmjerićemo vas ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati kako se istraživanjem rađaju inovacije.
Noć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 370 gradova u 32 evropske države. U Bosni i Hercegovini se održava po treći put i to u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.
Ove godine, Bijeljina je prvi put domaćin ove manifestacije, a neki od učesnika koji će predstaviti svoje naučno – istraživačke radove na zanimljiv i drugačiji način su: Tehnička škola „Mihajlo Pupin“, Gimnazija „Filip Višnjić“, Mačvanska srednja škola Bogatić, Blagoleks, Žitopromet, Muzej Semberije, Udružene inovatora i pronalazača iz Bijeljine i mnogi drugi.
Učesnici, koji će Više informacija o prijavi kandidata možete pronaći na sajtovima: www.spu.ba, www.nocistraživača.ba.
Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.