Noć istraživača 2014 u Bijeljini

noc istrazivaca

Noć istraživača 2014 u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

August 21, 2014

Slobomir P Univerzitet poziva sve zainteresovane institucije, firme, osnovce, srednjoškolce, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u manifestaciji Noć istraživača, i da konkurišu sa zanimljivim sadržajima koje bi predstavili mnogobrojnoj publici.
Ove godine nas Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima. Pod sloganom ‘Putokaz za nauku’ usmjerićemo vas ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati kako se istraživanjem rađaju inovacije.

Noć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 370 gradova u 32 evropske države. U Bosni i Hercegovini se održava po treći put i to u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2014. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i inovativne prezentacije biće predstavljene na manifestaciji Noć istraživača koja će biti održana u petak, 26. septembra na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bjeljini od 17h do 23h. Više informacija o prijavi kandidata možete pronaći na sajtovima: www.spu.ba, nocistraživača.ba, e-mail-u: nocistrazivacabijeljina@spu.ba ili putem broja telefona: 055 231 135.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.