Mini sajam Forum zapošljavanja i karijera u Bijeljini

gledaj-od-cega-ces-zivjeti-595x340

Mini sajam Forum zapošljavanja i karijera u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

June 3, 2015

Slobomir P Univerzitet poziva studente da posjete Mini sajam zapošljavanja i karijera i Panel debatu koji se na teritoriji Bijeljine realizuje u saradnij sa Omladinskim savjetom Bijeljina, u okviru ovog projekta imaju za cilj:

  • Objasniti građanima neophodne socio ekonomske reforme
  • Mladima prikazati mogućnosit, školovanja i stipendiranja
  • Nezaposlenima prezentovati mogućnosti zapošljavanja i otvorena radna mjesta
  • Prezentovati uspješne poslovne priče ali i aktuelnu ekonomsku tematiku regije

Projekat pod radnim naslovom „Šta znači Sporazum za rast i zapošljavanje – Gledaj od čega ćeš živjeti“  Kancelarije Specijalnog predstavnika EU u BiH, sastoji se od niza jednodnevnih aktivnosti koje imaju za cilj da unaprijede znanje i razumijevanje bosanskohercegovačkih građana o neophodnim socio- ekonomskim  reformama i drugim segmentima Sporazuma (više o Sporazumu na www.europa.ba) https://drive.google.com/file/d/0B_F4uvbtS_H1SnJ1TUx5ZFppVkk/view?usp=sharing

U okviru projekta, počevši od druge sedmice maja pa do kraja juna, održaće se jednodnevni događaji:  panel diskusije i  Forum zapošljavanja i karijera u 15 gradova BiH. U jutarnjim satima predviđena je panel diskusija sa predstavnicima EUSR-a, zemalja članica EU i lokalnih vlasti, te predstavnicima  poslovne i akademske zajednice, studenata, organizacija civilnog društva itd.

U poslijepodnevnim satima organizuje se mini sajam pod nazivom Forum zapošljavanja i karijera. Svakom ponaosob poslaćemo raspored i molimo Vas da nam potvrdite termine ili nas obavijestite ako niste u mogućnosti da prisustvujete.

Dnevni red Panel diskusije:

  • Pozdrav i kratko obraćanje moderatora
  • Uvod načelnika ili gradonačelnika opštine
  • Kratki dokumentarac o Sporazumu za rast i zapošljavanje
  • Prezentacija Sporazuma za rast i zapošljavanje – EU/EUSR ili savjetnici
  • Diskusija

Mini sajam Forum zapošljavanja i karijera će se organizovati u tri paviljona: 1.sa štandovima firmi koji su započeli uspješan biznis, 2. sa firmama ili projektima koji nude ekdukacije ili prekvalifikacije i 3. sa posrednicima u zapošljavanju koji će informirati učesnike o mogućnostima zapošljavanja, organizovati brze intervjue.

 Omladinski savjet Bijeljina organizuje prevoz za učesnike koji će biti organizovan ispred Saborne crkve – Ledinci od 10:30 časova.

Panel debata i sajam će s održati u petak 05.06.2015.godine na Univerzitetu “Bijeljina” Bijeljina, Pavlovića put bb – Dvorovi.

Desavanja

There is no upcomming event to display.