Litvanski profesori posjetili Slobomir P Univerzitet

Litvanska muzicka akademija - Profesori - Slobomir P Univerzitet

Litvanski profesori posjetili Slobomir P Univerzitet

Autor: Slobomir P Univerzitet

March 17, 2014

Slobomir P Univerzitet su, u okviru Tempus projekta InMusWB, u periodu od 10. do 14. marta 2014. godine, posjetili profesori sa Litvanske muzičke akademije. Oni su tom prilikom održali niz predavanja za studente Akademije umjetnosti i iskoristili ovu priliku da razmjene iskustva sa profesorima naše Akademije.

Profesori sa Litvanske muzičke akademije, Vaclovas Augustinas, profesor solfeđa, i Lolita Navickien, profesorica muzičke pedagogije, su u u okviru Tempus projekta posjetili Slobomir P Univerzitet, a glavni cilj posjete je bila razmjena iskustava sa profesorima i upoznavanje sa metodama rada i nastave na našem Univerzitetu. Oni su tokom sedmodnevnog boravka imali priliku da prisustvuju predavanjima naših profesora, da razgovaraju sa njima, da upoznaju naše studente te da održe dva veoma interesantna predavanja. Profesor Augustinas je govorio na temu „Rhythmic training, sight reading, ear training!“,  dok je profesorica Navickien govorila na temu „Inovative methods of music education“.

Ovo je bila prilika i da upoznaju studentkinju Slobomir P Univerziteta koja će tokom narednih mjeseci u okviru pomenute studentske razmjene imati priliku da posjeti Litvansku muzičku akademiju.

Litvanski profesori nisu krili svoje zadovoljstvo posjetom Slobomir P Univerzitetu, te su izrazili veliko zadovoljstvo što će započeta saradnja biti nastavljena i u narednim godinama.

Kategorija: , ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.