Konkurs za takmičenje srednjoškolaca – Noć istraživača 2015

SPU  - Noc istrazivaca Cover

Konkurs za takmičenje srednjoškolaca – Noć istraživača 2015

Autor: Slobomir P Univerzitet

August 27, 2015

Slobomir P Univerzitet poziva srednjoškolce da uzmu učešće na takmičenju srednjoškolskih timova iz oblasti naučno – istraživačkih radova, u okviru manifestacije Noć istraživača 2015.

Noć istraživača je manifestacija koja se održava širom Evrope s glavnim ciljem da promoviše naučnike i njihov rad s posebnim naglaskom na promociju karijere istraživača. Takmičenje srednjih škola koje će se održati u sklopu Noći istraživača, 25. septembra 2015. godine (na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića) može biti odlična šansa za učenike da pokažu svoj talenat, svoje znanje i da realizuju svoje ideje, te za neke od učesnika da započnu svoju karijeru naučnika istraživača!

TEMA ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv „Započni lančanu reakciju“ što je ujedno i slogan ove Noći istraživača koja će nas usmjeriti ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati nam kako se istraživanjem rađaju inovacije. Vaš zadatak je da osmislite koncept kroz koji dete na zanimljiv, interaktivan i praktičan način pokazati svoje znanje, te ponuditi svojim sugrađanima vašu naučnu priču koja de ih zainteresovati i oduševiti!

Rok za prijave je 16.09.2015. godine. Dakle, vrijeme je za akciju: okupite tim, osmislite projekat i prijavite se na web stranici http://www.nocistrazivaca.ba popunjavanjem online formulara u dijelu ukljucite-se/srednjoskolci.

Najbolje timove i škole očekuju vrijedne nagrade!

Više informacija o uslovima konkursa možete pronaći OVDJE ili putem br. telefona: 055 231 135.

Desavanja

There is no upcomming event to display.