Konkurs za najbolji likovni rad na temu pravde

internati

Konkurs za najbolji likovni rad na temu pravde

Autor: Slobomir P Univerzitet

June 18, 2015

Slobomir P Univerzitet poziva studente da se prijave na konkurs za najbolji likovni rad na temu pravde i pozivanja na odgovornost u kontekstu seksualnog nasilja počinjenog u ratu, koji organizuje  Tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u saradnji s Outreach programom MKSJ-a.

Svi zainteresovani studenti svoje radove mogu dostaviti do petka, 10. jula 2015., na adresu kancelarije MKSJ-a u Sarajevu: UN ICTY, p.p. 370, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Odabrani radovi će se naći u predstojećoj publikaciji i/ili će biti izloženi na promociji knjige u kojoj će biti predstavljena iskustva Tužilaštva u krivičnom gonjenju za zločine seksualnog nasilja počinjene tokom sukoba na području bivše Jugoslavije. Konkretno, u ovoj knjizi će biti predstavljen osvrt na dostignuća i izazove s kojima se Tužilaštvo suočava, te na ono što je naučeno tokom istraga i krivičnog gonjenja za zločine seksualnog nasilja pred MKSJ-om.

Osim toga, za tri najbolja rada su obezbijeđene novčane nagrade u iznosu od 500, 200 i 100 eura, a autor najuspješnijeg likovnog rješenja će takođe osvojiti trodnevnu posjetu Hagu, gostovanje na promociji knjige i posjetu MKSJ-u.

Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila:ademagic@un.org .

Formular za prijavu

Propozicije

Pregled projekta

Kategorija: ,

Desavanja

There is no upcomming event to display.