Koncert Vladimira Koha i Ljiljane Vukelje

foto1

Koncert Vladimira Koha i Ljiljane Vukelje

Autor: Slobomir P Univerzitet

June 2, 2015

Na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta će 9. juna 2015. godine biti održan koncert pijanistkinje Ljiljane Vukelje i violiniste Vladimira Koha. Koncert će biti upriličen u Sali Akademije umjetnosti od 14h.

Program koncerta:

J. S. Bach: Adagio i fuga iz sonate za solo violinu g-moll

G. Tartini: Sonata za violinu i klavir “Djavolji triler”

A. Vrebalov: Eastern Chapel Meditations

M. Ravel: Posthumna sonata za violinu i klavir

Corelli-Krajsler: “La folia” varijacije

Vladimir Koh je završio violinu i teoretski odsjek u muzičkoj školi «Josip Slavenski» u Beogradu. Diplomirao je na FMU u Beogradu, u klasi J. Petrović-Lasko i nastavio usavršavanje na Ženevskom konzervatorijumu, u klasi prof. R. Zemanskog, koncert majstora Orkestra Romanske Švajcarske. Magistrirao je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, u klasi prof. I. Jašvili.

Vladimir Koh zauzima istaknuto mesto u muzičkom životu regiona. Karijeru je započeo kao koncert majstor filharmonije mladih «Borislav Pašćan» i Simfonijskog orkestra FMU u Beogradu. Nastupao je kao stalni ili gostujući koncert majstor, zamenik koncert majstora ili prvi violinista u svim značajnim orkestrima u Srbiji (Simfoniski orkestar RTS, Umetnički ansambl «Stanislav Binički», Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, Orkestar Kamerne opere Madlenijanum, Simfonijski orkestar RTV Priština, Vojvođanska filharmonija, Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar Camerata Serbica), a takođe i u inostranstvu (Simfonijski orkestar Tenerife, Kamerni orkestar Pro Classica (Španija), Kamerni orkestar Gofredo Petrasi, Rim).

Ljiljana Vukelja je klavir počela da uči u četvrtoj godini, sa svojom majkom, prof. Ljerkom Vukelja. Završila je srednju muzičku školu «Kosta Manojlović» u Zemunu, u klasi prof. Vesne Martinovski. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, u čijoj klasi je i magistrirala. Usavršavala se u klasi francuskog pijaniste Mišela Berofa u Frajburgu (Nemačka), a potom je radila sa švajcarskim pijanistom i dirigentom Žan-Fransoa Antoniolijem u Lozani (Švajcarska). U junu 2010. je odbranila doktorski umetnički projekat iz izvođačkih umetnosti, pod mentorstvom prof. Dejana Sinadinovića, na FMU u Beogradu.

Laureat međunarodnog takmičenja u Nauenu (Nemačka) oktobra 2006 kao i međunarodnog takmičenja u Gajaru (Francuska, 2004.). Dobitnik je i brojnih priznanja na takmičenjima u Srbiji, kao i nagrada na međunarodnim takmičenjima za mlade u Rimu, Tortoni i Ankoni (Italija).

Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u svim značajnijim salama u Beogradu.

Saradjivala je sa Beogradskom filharmonijom, Umetničkim ansamblom «Stanislav Binički», Simfonijskim orkestrom RTS, Temišvarskom filharmonijom, kamernim orkestrom „Pro Klasika“ i poznatim dirigentima.

Slobomir P Univerzitet poziva sve zainteresovane da prisustvuju koncertu.