Koncert “Romanse ruskih romantičara”

Koncert Slobomir P Univerzitet - Romanse ruskih romantičara 1

Koncert “Romanse ruskih romantičara”

Autor: Slobomir P Univerzitet

May 13, 2014

Slobomir P Univerzitet obavještava sve zainteresovane da će  se 15. maja 2014. godine, od 19h, u Galeriji JU Centra za kulturu u Bijeljini održati koncert profesora Akademije umjetnosti doc. Verice Pejić.

Koncertu „Romanse ruskih romantičara“ u izvođenju Verice Pejić, soprana, i Nere Skeledžije, klavir, će prisustvovati i Stevan Čukić, koji će tom prilikom govoriti tekstove. Na programu će se naći djela Rahmanjinova i Čajkovskog.

Verica Pejić je rođena 1979. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu na Odsjeku opšte muzičke pedagogije. Pjevanje je učila u klasi mr Milice Stojadinović, mr Marine Trajković Bidžovski i klasi profesora emeritusa Radmile Smiljanić. Radi kao demonstrator na AU u Novom Sadu na katedri za klavir, na predmetu klavirska korepeticija. Od 2002. do 2006. godine radila je u MŠ u Vrbasu kao nastavnik solfeđa. Osnivač je gradskog i dječijeg hora u Vrbasu. Od 2006. godine radi na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini, najprije na mjestu demonstratora na predmetima hor i vokalna tehnika, a od 2007. godine dobija zvanje docenta na predmetima Vokalna tehnika i Kamerna muzika. Dugogodišnji je solista horova SCPD “Srbadija” (Bijeljina) i “Svetozar Marković”. U posljednjih pet pozorišnih sezona SNP-a u Novom Sadu angažovana je kao solista. Dobitnik je brojnih nagrada i stipendija.

Nera Skeledžija (rođ. Grujić) rođena je 1979. godine u Novom Sadu. Osnovnu muzičku školu „Josip Slavenski“ završila je u klasi prof. Lidije Čugajev, a srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u klasi prof. Frederika Stankovića. Osnovne diplomske i Master studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Vladimira Ogarkova. Radila je kao profesor klavira u osnovnoj muzičkoj školi u Vrbasu i u Novom Sadu. Od 2009. godine stalno je zaposlena na Akademiji umetnosti kao stručni saradnik – korepetitor na Departmanu muzičke umetnosti na Katedri za duvačke instrumente – klarinet. Dugogodišnju aktivnu i uspješnu koncertnu saradnju ostvaruje sa solistkinjom opere Srpskog narodnog pozorišta Vericom Pejić. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Slobomir P Univerzitet poziva sve zainteresovane da dodju na koncert i uživaju u lijepim tonovima.

Kompletan program koncerta možete preuzeti OVDJE.

Desavanja

There is no upcomming event to display.