IMAGINE CUP 2011

IMAGINE CUP 2011

Imagine cup 2011 - 1Slobomir P Univerzitet se sa ponosom može pohvaliti da su Igor Perić, Branko Krstić (studenti Fakulteta za informacione tehnologije) i Aleksandra Ružić (student Odsjeka za dizajn i grafiku), 2011. godine predstavljali Bosnu i Hercegovinu u finalu Majkrosoftovog takmičenja „Imagine Cup“ u Njujorku.

Takmičenje „Imagine Cup“ je najveće svjetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje se organizuje od 2003. godine i u kojem učestvuje na stotine hiljada studenata širom svjeta. Ove godine je u finale ušlo oko 120 ekipa iz svih krajeva svjeta.

Veliko finale je trajalo od 8. do 13. jula 2011 godine, u New York-u (US), a tema takmičenja je bila „Zamislite svijet u kojem tehnologija pomaže u rješavanju najtežih problema današnjice“. Na ovaj način, „Imagine Cup“ uzima aktivno učešće u rješavanju osam najvećih problema modernog svjeta, definisanih od strane Ujedinjenih Nacija kao United Nations Millenium Development Goals (http://www.un.org/millenniumgoals).

U finale su ušli timovi iz zemalja kao što su SAD, Australija, Kina, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Japan, Rusija, Južna Koreja i dr. Naši studenti su prezentovali projekat „Simulacija toka fluida“ na kome su radili nekoliko mjeseci, a njihov rad je jedan od oko 65  radova koji su se takmičili u kategoriji dizajn softvera.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.