GLOBAL BUSINESS CHALLENGE COMPETITION – GBC 2005

GLOBAL BUSINESS CHALLENGE COMPETITION – GBC 2005

SijetlOd 1. do 11. aprila 2005. godine, studenti Fakulteta za ekonomiju i menadžment, Mladen Lakić, Vladimir Marković i Gojko Rodić, učestvovali su na jednom od najprestižnijih studentskih svjetskih takmičenja, koje je održano na Univerzitetu Vašignton, u Sijetlu, u Sjedinjenim američkim državama.

Na takmičenju , “GLOBAL BUSINESS CHALLENGE COMPETITION – GBC 2005 ” naši studenti, iako tad tek na drugoj godini studija, pokazali su odlično znanje i bili nadomak ulaska u finale među četiri najbolja tima. Ukupno je učestvovalo 16 prestižnih svjetskih visokoškolskih institucija (Barcley, North Carolina, University of Washington, University of Auckland, Novi Zeland, European Business School International University, Njemačka, itd)

Takmičenje se sastojalo u rješavanju stvarnog poslovnog slučaja za kompaniju Weyerhaeuser, sa sjedištem u Sijetlu. Zadatak je bio da se riješi konkretan problem i predstavi žiriju (upravnom odboru kompanije), u kojem su se zaista i nalazili neki od ljudi iz uprave ove multimilionske kompanije.

Studenti našeg Univerziteta, koji su učestvovali na GBC takmičenju, su pokazali korektan odnos prema studentima drugih univerziteta, a takođe su međunarodnoj akademskoj javnosti predstavili svoje znanje i sposobnosti na najbolji mogući način. Pored svega navedenog, oni su stekli i znanja i iskustva koja će im nesumnjivo omogućiti bolje rezultate u budućem životu i radu.

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Desavanja

There is no upcomming event to display.