Film Borisa Malagurskog TEŽINA LANACA II u Bijeljini

tezina lanaca 2

Film Borisa Malagurskog TEŽINA LANACA II u Bijeljini

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 7, 2015

Slobomir P Univerzitet poziva sve zainteresovane da dođu na projekciju dokumentarnog filma Borisa Malagurskog TEŽINA LANACA 2, koja se održava 18. septembra 2015. godine u velikoj sali Centra za kulturu u Bijeljini, od 20h.

“Težina lanaca 2” bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije, kao i njihovim uticajem na sve sfere današnjeg društva: politiku, ekonomiju, vojsku, kulturu, obrazovanje, medije, itd. Film je značajan zbog niza ekskluzivnih intervjua sa nekima od najvažnijih ličnosti sa ovih prostora, ali i sa svetski poznatim imena kao što su: Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla del Ponte, Majkl Parenti, Markus Papadopulos, Džon Piter Mejer, R. Džejms Vulzi, Iraklis Tsavaridis, Dajana Džons, Domagoj Margetić, Miroslav Lazanski, Ivan Pernar, Igor Mandić, Slavko Kulić i mnogim drugim.

 Svjetska premijera “Težine lanaca 2” organizovana je u Johanesburgu, 20. novembra prošle godine, u okviru filmskog festivala Montekasino. Do sada su održane projekcije u nekoliko svjetskih centara: Stokholm, Meksiko Siti, Vankuver, Toronto, Insbruk, Štutgart i Berlin, a zakazane su projekcije u gradovima širom Srbije, BiH i u inostranstvu: Moskva, Beč i Linc.

Trailer filma pogledajte na linku: TEŽINA LANACA 2

Desavanja

There is no upcomming event to display.