Dragana del Monaco na Slobomir P Univerzitetu

dragana-del-monaco

Dragana del Monaco na Slobomir P Univerzitetu

Autor: Slobomir P Univerzitet

September 9, 2015

Poznata operska umjetnica Dragana del Monaco Šobajić je u avgustu mjesecu boravila na Slobomir P Univerzitetu. Tokom te posjete ostvarena je lijepa saradnja na obostrano zadovoljstvo.

Od akademske 2015/2016. godine ova operska umjetnica će postati dio kolektiva Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta, radiće kao profesor na odsjeku za solo pjevanje.

Dragana del Monaco je završila osnovnu i srednju muzičku školu „Stanković“ i kao i Fakultet muzičkih umetnosti, odsjek za solo pjevanje. Kao jedini stipendista italijanske vlade iz oblasti muzike za 1989. godinu usavršava se godinu dana u Milanu, na Konzervatorijumu „Đuzepe Verdi“.

Koncertnu karijeru započela paralelno sa studijama 1982, kao solista ansambla Renesans, a opersku 1988. kao Rozina u „Seviljskom berberinu” na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ostvarila sve vodeće uloge mecosopranskog faha: „Karmen”, „Trubadur”, „Don Karlos”, „Orfej”, „Moć Sudbine”, „Rigoleto”, „Nabuko”, „Verter”, „Evgenije Onjegin”, „Pikova dama”, „Hofmanove priče”… Za uloge Karmen i Šarlote u „Verteru” dvije godine zaredom dobila je nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u sezoni. Osim u zemlji, od 1990. nastupa na vodećim evropskim scenama u Švajcarskoj (ŽenevaLucern), Nemačkoj (BonDarmštat) i Italija (VeronaVenecijaTrevizo, Sicilija, Sardinija). Pjevala je u Varšavi, Seulu, Oslu, Pragu…

Od 1998. prvakinja je Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Govori nekoliko svjetskih jezika, započela je studije žurnalistike 1982. na Fakultetu političkih nauka, ostala joj strast prema knjigama i poeziji i ponekad objavljuje svoje tekstove.

Više informacija o upisu na odsjek za solo pjevanje kod Dragane del Monako možete dobit ina br. telefona: 055 231 139.

Desavanja

There is no upcomming event to display.