Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata

master slobomir

Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata

Autor: Slobomir P Univerzitet

March 29, 2016

Slobomir P Univerzitet obavještava studente da je raspisan  Javni konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2016/17. godinu, za šta je budžetom planirano 110.000 KM. Konkurs je raspisan od strane Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sva tri ciklusa studija radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu, kao i odlazak akademskog osoblja u inostranstvo radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama i naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu, saopšteno je iz Ministarstva.
Putem ovog konkursa sufinansira se i dolazak studenata sva tri ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama i naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj, te dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama i naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.
Pravo prijave imaju redovni studenti sa najmanje 60 ECTS bodova ili nastavnici sa najmanje tri godine radnog iskustva na visokoškolskoj ustanovi, uz saglasnost matične visokoškolske ustanove za odlazak u međunarodnu razmjenu i pozivno pismo od prihvatne visokoškolske ustanove ili naučno-istraživačke ustanove, odnosno kulturno-umjetničke ustanove. Kriterijumi na osnovu kojih se vrši rangiranje kandidata su uspjeh u prethodnim godinama studija, kvalitet i sadržaj ugovora o učenju, odnosno praksi, dokaz o znanju engleskog jezika ili jezika zemlje u koju kandidat odlazi na razmjenu, motivaciono pismo i biografija. Javni konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2016/17. godinu je dostupan na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.Pročitajte više na: http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=194582

 

Desavanja

There is no upcomming event to display.